Durch Arbeiten im Rechenzentrum kann die Erreichbarkeit am 20. und 21. April 2024 kurzfristig eingeschränkt sein.
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1000 Titel
  • Effect of processing methods on the nutritional content of three traditional vegetables leaves: Amaranth, black nightshade and jute mallow
1000 Autor/in
  1. Traoré, Korotimi |
  2. PARKOUDA, Charles |
  3. Savadogo, Aly |
  4. BaHama, Fatoumata |
  5. Kamga, Regine |
  6. Traoré, Yves |
1000 Erscheinungsjahr 2017
1000 Publikationstyp
  1. Artikel |
1000 Online veröffentlicht
  • 2017-08-19
1000 Erschienen in
1000 Quellenangabe
  • 5(6):1139-1144
1000 Copyrightjahr
  • 2017
1000 Lizenz
1000 Verlagsversion
  • https://doi.org/10.1002/fsn3.504 |
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5694864/ |
1000 Publikationsstatus
1000 Begutachtungsstatus
1000 Sprache der Publikation
1000 Abstract/Summary
  • The study assessed changes in nutritional content of some commonly consumed traditional vegetables subjected to postharvest processes. Amaranth (Amaranthus cruentus L.), black nightshade (Solanum scabrum Mill.) and jute mallow (Corchorus olitorius L.) leaves used as vegetables were subjected to blanching, boiling and drying. The proximate composition and β‐carotene content of fresh and processed leaves were determined. Amaranth, black nightshade and jute mallow leaves had 25.21%, 39.74% and 29.18% of protein, respectively. The β‐carotene levels were 16.40, 25.25 and 27.74 mg/100 g for black nightshade amaranth and jute mallow leaves, respectively. The ash content was 10.57% for black nightshade, 12.40% for jute mallow and 16.33% for amaranth. Processing methods caused decreases of β‐carotene and crude lipid content. Boiling for 30 min or more resulted in large loss of β‐carotene. Drying under shade resulted in less loss of β‐carotene than drying in cabinet at 50 and 60°C.
1000 Sacherschließung
lokal Amaranthus cruentus
lokal processes
lokal nutrient
lokal Solanum scabrum
lokal Corchorus olitorius
1000 Fächerklassifikation (DDC)
1000 Liste der Beteiligten
  1. https://frl.publisso.de/adhoc/uri/VHJhb3LDqSwgS29yb3RpbWk=|https://orcid.org/0000-0003-4989-0027|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/U2F2YWRvZ28sIEFseQ==|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/QmFIYW1hLCBGYXRvdW1hdGE=|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/S2FtZ2EsIFJlZ2luZQ==|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/VHJhb3LDqSwgWXZlcw==
1000 Label
1000 Förderer
  1. CORAF/WECARD |
  2. World Bank Group |
1000 Fördernummer
  1. CW/CP/03/PCN/NSC/02/2012 AVRDC10000224
  2. -
1000 Förderprogramm
  1. -
  2. Multi Donor Trust
1000 Dateien
1000 Förderung
  1. 1000 joinedFunding-child
    1000 Förderer CORAF/WECARD |
    1000 Förderprogramm -
    1000 Fördernummer CW/CP/03/PCN/NSC/02/2012 AVRDC10000224
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    1000 Förderer World Bank Group |
    1000 Förderprogramm Multi Donor Trust
    1000 Fördernummer -
1000 Objektart article
1000 Beschrieben durch
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1000 Erstellt am 2019-07-04T15:39:30.273+0200
1000 Erstellt von 286
1000 beschreibt frl:6415028
1000 Bearbeitet von 218
1000 Zuletzt bearbeitet Thu Nov 18 17:12:44 CET 2021
1000 Objekt bearb. Thu Nov 18 17:12:43 CET 2021
1000 Vgl. frl:6415028
1000 Oai Id
  1. oai:frl.publisso.de:frl:6415028 |
1000 Sichtbarkeit Metadaten public
1000 Sichtbarkeit Daten public
1000 Gegenstand von

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