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1000 Titel
  • Physicochemical and hydration properties of different cereal and legume gluten‐free powders
1000 Autor/in
  1. Boucheham, Nouhed |
  2. Galet, Laurence |
  3. Patry, Séverine |
  4. Zidoune, Mohammed Nasreddin |
1000 Erscheinungsjahr 2019
1000 Publikationstyp
  1. Artikel |
1000 Online veröffentlicht
  • 2019-08-20
1000 Erschienen in
1000 Quellenangabe
  • 7(9):3081-3092
1000 Copyrightjahr
  • 2019
1000 Lizenz
1000 Verlagsversion
  • https://doi.org/10.1002/fsn3.1170 |
1000 Publikationsstatus
1000 Begutachtungsstatus
1000 Sprache der Publikation
1000 Abstract/Summary
  • BACKGROUND The wetting and hydration stage is the key step in manufacture process of several cereal‐based products. Knowledge of hydration properties of gluten‐free ingredients can contribute to improve the quality of gluten‐free products. The objective of the present work was to investigate hydration properties for a large variety of gluten‐free ingredients. Powders of tow gluten‐free cereals (rice and maize) and powders of tow legumes (chickpea and faba bean) in comparison with durum wheat semolina. The hydration properties were evaluated at 25°C by vapor and liquid water addition. RESULTS Legume powders had the highest sorption capacity and stronger interaction with vapor water. Rice showed the highest vapor water diffusion at all RH intervals. Water holding capacity, swelling kinetics, and immersion enthalpy in liquid water were higher for legume and maize powders. CONCLUSION Gluten‐free cereal powders show hydration properties different from those of legumes. Different combinations of these gluten‐free materials can be made to approach the properties of wheat powders.
1000 Sacherschließung
lokal water holding
lokal sorption isotherms
lokal water diffusion
lokal thermodynamic properties
lokal physicochemical properties
lokal gluten‐free powders
1000 Fächerklassifikation (DDC)
1000 Liste der Beteiligten
  1. https://orcid.org/0000-0002-7774-0248|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/R2FsZXQsIExhdXJlbmNl|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/UGF0cnksIFPDqXZlcmluZQ==|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/Wmlkb3VuZSwgTW9oYW1tZWQgTmFzcmVkZGlu
1000 Label
1000 Förderer
  1. University of Constantine 1 |
  2. École nationale supérieure des mines d’Albi-Carmaux |
  3. RAPSODEE UMR CNRS 5302 |
1000 Fördernummer
  1. -
  2. -
  3. -
1000 Förderprogramm
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1000 Dateien
1000 Förderung
  1. 1000 joinedFunding-child
    1000 Förderer University of Constantine 1 |
    1000 Förderprogramm -
    1000 Fördernummer -
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  3. 1000 joinedFunding-child
    1000 Förderer RAPSODEE UMR CNRS 5302 |
    1000 Förderprogramm -
    1000 Fördernummer -
1000 Objektart article
1000 Beschrieben durch
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1000 Erstellt am 2021-04-20T12:38:07.287+0200
1000 Erstellt von 286
1000 beschreibt frl:6426941
1000 Bearbeitet von 286
1000 Zuletzt bearbeitet Tue Apr 20 12:39:42 CEST 2021
1000 Objekt bearb. Tue Apr 20 12:39:18 CEST 2021
1000 Vgl. frl:6426941
1000 Oai Id
  1. oai:frl.publisso.de:frl:6426941 |
1000 Sichtbarkeit Metadaten public
1000 Sichtbarkeit Daten public
1000 Gegenstand von

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