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1000 Titel
  • Effect of Auricularia auricula aqueous extract on survival of Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium bifidum Bb-12 and on sensorial and functional properties of synbiotic yogurt
1000 Autor/in
  1. Faraki, Azita |
  2. Noori, Negin |
  3. gandomi, hassan |
  4. Banuree, Sayed Attaul Haq |
  5. Rahmani, Fatemeh |
1000 Erscheinungsjahr 2020
1000 Publikationstyp
  1. Artikel |
1000 Online veröffentlicht
  • 2020-01-20
1000 Erschienen in
1000 Quellenangabe
  • 8(2):1254-1263
1000 Copyrightjahr
  • 2020
1000 Lizenz
1000 Verlagsversion
  • https://doi.org/10.1002/fsn3.1414 |
1000 Publikationsstatus
1000 Begutachtungsstatus
1000 Sprache der Publikation
1000 Abstract/Summary
  • The effect of Auricularia auricula aqueous extract (AAE) on the survival of Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium bifidum Bb-12, and on chemical and sensory properties of yogurt was investigated during 28 days of storage at 4°C. The use of 0.05% of AAE improved the survival of L. acidophilus La-5 and B. bifidum Bb-12 about 0.35 and 0.58 log CFU/g, respectively. However, AAE in 0.1% concentration enhanced the survival of L. acidophilus La-5 and B. bifidum Bb-12 about 0.43 and 0.51 log CFU/g, respectively. Moreover, 0.1% concentration of AAE drastically increased antioxidant activity and total phenolic content to 115.30 mg BHT eq./kg and 1,057.6 mg Gallic acid/kg after 28 days, respectively. Addition of AAE to the yogurt significantly decreased sensorial acceptance while increased syneresis compared to the control group (p < .05). In conclusion, the results of this study showed that addition of AAE improved probiotic protection and functional properties of the yogurt recommending its application in symbiotic yogurt.
1000 Sacherschließung
lokal antioxidant activity
lokal probiotic
lokal Auricularia auricula
lokal total phenol
lokal yogurt
1000 Fächerklassifikation (DDC)
1000 Liste der Beteiligten
  1. https://frl.publisso.de/adhoc/uri/RmFyYWtpLCBBeml0YQ==|https://orcid.org/0000-0002-4707-845X|https://orcid.org/0000-0003-0846-6633|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/QmFudXJlZSwgU2F5ZWQgQXR0YXVsIEhhcQ==|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/UmFobWFuaSwgRmF0ZW1laA==
1000 Label
1000 Förderer
  1. University of Tehran |
1000 Fördernummer
  1. 27931.6.14
1000 Förderprogramm
  1. -
1000 Dateien
1000 Förderung
  1. 1000 joinedFunding-child
    1000 Förderer University of Tehran |
    1000 Förderprogramm -
    1000 Fördernummer 27931.6.14
1000 Objektart article
1000 Beschrieben durch
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1000 Erstellt am 2021-07-29T11:22:21.091+0200
1000 Erstellt von 286
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1000 Bearbeitet von 286
1000 Zuletzt bearbeitet Thu Jul 29 11:23:33 CEST 2021
1000 Objekt bearb. Thu Jul 29 11:23:09 CEST 2021
1000 Vgl. frl:6428667
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1000 Sichtbarkeit Metadaten public
1000 Sichtbarkeit Daten public
1000 Gegenstand von

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