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1000 Titel
  • Enrichment and Quantitation of Dipeptidyl Peptidase IV Inhibitory Peptides in Quinoa upon Systematic Malting
1000 Autor/in
  1. Kröber, Tabea |
  2. Holzer, Magdalena |
  3. Kerpes, Roland |
  4. Mittermeier-Kleßinger, Verena K. |
  5. Dawid, Corinna |
  6. Becker, Thomas |
1000 Verlag American Chemical Society
1000 Erscheinungsjahr 2024
1000 Publikationstyp
  1. Artikel |
1000 Online veröffentlicht
  • 2024-05-11
1000 Erschienen in
1000 Quellenangabe
  • 72(20):11480-11492
1000 Copyrightjahr
  • 2024
1000 Lizenz
1000 Verlagsversion
  • https://doi.org/10.1021/acs.jafc.4c00570 |
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC11117401/ |
1000 Publikationsstatus
1000 Begutachtungsstatus
1000 Sprache der Publikation
1000 Abstract/Summary
  • Food-derived peptides with an inhibitory effect on dipeptidyl peptidase IV (DPP-IV) can be used as an additive treatment for type 2 diabetes. The inhibitory potential of food depends on technological protein hydrolysis and gastrointestinal digestion, as the peptides only act after intestinal resorption. The effect of malting as a hydrolytic step on the availability of these peptides in grains has yet to be investigated. In this study, quinoa was malted under systematic temperature, moisture, and time variations. In the resulting malts, the DPP-IV inhibition reached a maximum of 45.02 (±10.28) %, whereas the highest overall concentration of literature-known inhibitory peptides was 4.07 μmol/L, depending on the malting parameters. After
1000 Sacherschließung
lokal Bioactive Constituents, Metabolites, and Functions
lokal Germination [MeSH]
lokal Digestion [MeSH]
lokal malting
lokal Humans [MeSH]
lokal dipeptidyl peptidase IV inhibitor
lokal Seeds/chemistry [MeSH]
lokal type 2 diabetes
lokal Plant Proteins/metabolism [MeSH]
lokal Seeds/metabolism [MeSH]
lokal Chenopodium quinoa/chemistry [MeSH]
lokal Article
lokal Dipeptidyl-Peptidase IV Inhibitors/chemistry [MeSH]
lokal Food Handling [MeSH]
lokal Dipeptidyl Peptidase 4/metabolism [MeSH]
lokal Peptides/chemistry [MeSH]
lokal Peptides/pharmacology [MeSH]
lokal bioactive peptides
lokal quinoa
lokal Dipeptidyl Peptidase 4/chemistry [MeSH]
lokal Peptides/metabolism [MeSH]
lokal Hydrolysis [MeSH]
lokal Plant Proteins/chemistry [MeSH]
lokal simulated gastrointestinal digest
1000 Fächerklassifikation (DDC)
1000 Liste der Beteiligten
  1. https://orcid.org/0000-0002-5566-6200|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/SG9semVyLCBNYWdkYWxlbmE=|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/S2VycGVzLCBSb2xhbmQ=|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/TWl0dGVybWVpZXItS2xlw59pbmdlciwgVmVyZW5hIEsu|https://orcid.org/0000-0001-5342-2600|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/QmVja2VyLCBUaG9tYXM=
1000 Hinweis
  • DeepGreen-ID: a9397a67c8584278914ca5c5b19a09cb ; metadata provieded by: DeepGreen (https://www.oa-deepgreen.de/api/v1/), LIVIVO search scope life sciences (http://z3950.zbmed.de:6210/livivo), Crossref Unified Resource API (https://api.crossref.org/swagger-ui/index.html), to.science.api (https://frl.publisso.de/), ZDB JSON-API (beta) (https://zeitschriftendatenbank.de/api/), lobid - Dateninfrastruktur für Bibliotheken (https://lobid.org/resources/search)
1000 Label
1000 Förderer
  1. Industrievereinigung fuer Lebensmitteltechnologie und Verpackung e.V. |
1000 Fördernummer
  1. -
1000 Förderprogramm
  1. -
1000 Dateien
1000 Förderung
  1. 1000 joinedFunding-child
    1000 Förderer Industrievereinigung fuer Lebensmitteltechnologie und Verpackung e.V. |
    1000 Förderprogramm -
    1000 Fördernummer -
1000 Objektart article
1000 Beschrieben durch
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1000 Erstellt am 2024-10-03T09:36:19.995+0200
1000 Erstellt von 322
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1000 Zuletzt bearbeitet 2025-08-13T16:40:57.307+0200
1000 Objekt bearb. Wed Aug 13 16:40:57 CEST 2025
1000 Vgl. frl:6488018
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  1. oai:frl.publisso.de:frl:6488018 |
1000 Sichtbarkeit Metadaten public
1000 Sichtbarkeit Daten public
1000 Gegenstand von

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