Download
fsn3.1037.pdf 736,96KB
WeightNameValue
1000 Titel
  • Optimization of deacidification for concentrated grape juice
1000 Autor/in
  1. Li, Ning |
  2. Wei, Yue |
  3. Li, Xuemeng |
  4. Wang, Jiahui |
  5. Zhou, Jiaqian |
  6. Wang, Jie |
1000 Erscheinungsjahr 2019
1000 Publikationstyp
  1. Artikel |
1000 Online veröffentlicht
  • 2019-05-01
1000 Erschienen in
1000 Quellenangabe
  • 7(6):2050-2058
1000 Copyrightjahr
  • 2019
1000 Lizenz
1000 Verlagsversion
  • https://doi.org/10.1002/fsn3.1037 |
1000 Publikationsstatus
1000 Begutachtungsstatus
1000 Sprache der Publikation
1000 Abstract/Summary
  • Excessive organic acids in grape juice will not only result in poor taste but will also cause turbidity and sedimentation. Tartaric acid exerts the most significant acidity among all organic acids in grape juice. In this study, we used tartaric acid as the main target and anion‐exchange resin to remove tartaric acid from concentrated grape juice. Factors influencing the removal process were optimized by liquid chromatography with ultraviolet detection and statistical analysis for optimal deacidification of concentrated grape juice. Use of the anion‐exchange resin 335 treat the concentrated grape juice at a ratio of 1:6 (2:11.98) at 15.57°C for 4.35 hr. The tartaric acid removal rate reached 69.01%; the anion‐exchange resin 335 demonstrated the best removal effect.
1000 Sacherschließung
lokal anion‐exchange resin
lokal optimized deacidification
lokal concentrated grape juice
lokal tartaric acid
1000 Fächerklassifikation (DDC)
1000 Liste der Beteiligten
  1. https://orcid.org/0000-0001-8820-3301|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/V2VpLCBZdWU=|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/TGksIFh1ZW1lbmc=|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/V2FuZywgSmlhaHVp|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/WmhvdSwgSmlhcWlhbg==|https://frl.publisso.de/adhoc/uri/V2FuZywgSmll
1000 Label
1000 Förderer
  1. Food Science and Engineering in Hebei Province |
  2. Agricultural University of Hebei Province |
1000 Fördernummer
  1. 2018SPGCA18
  2. 2018bssxt13
1000 Förderprogramm
  1. -
  2. -
1000 Dateien
  1. Optimization of deacidification for concentrated grape juice
1000 Förderung
  1. 1000 joinedFunding-child
    1000 Förderer Food Science and Engineering in Hebei Province |
    1000 Förderprogramm -
    1000 Fördernummer 2018SPGCA18
  2. 1000 joinedFunding-child
    1000 Förderer Agricultural University of Hebei Province |
    1000 Förderprogramm -
    1000 Fördernummer 2018bssxt13
1000 Objektart article
1000 Beschrieben durch
1000 @id frl:6425885.rdf
1000 Erstellt am 2021-03-02T12:49:59.955+0100
1000 Erstellt von 286
1000 beschreibt frl:6425885
1000 Bearbeitet von 286
1000 Zuletzt bearbeitet Tue Mar 02 12:51:24 CET 2021
1000 Objekt bearb. Tue Mar 02 12:51:00 CET 2021
1000 Vgl. frl:6425885
1000 Oai Id
  1. oai:frl.publisso.de:frl:6425885 |
1000 Sichtbarkeit Metadaten public
1000 Sichtbarkeit Daten public
1000 Gegenstand von

View source